1. Mijn klant betaalt niet. Wat nu?
  2. Onbetaalde facturen: in 3 stappen naar een eenvoudige oplossing | Teamleader
  3. Wat als klant factuur niet betaald van
  4. Wat moet ik doen als iemand mijn facturen niet betaald? | infobron.nl

Voor particulieren wordt er vaak een betalingstermijn van veertien dagen gehanteerd, waar het in de zakelijke markt gebruikelijker is om een termijn van dertig dagen aan te houden. Je kunt hier natuurlijk van afwijken, maar daar zitten wel enkele voorwaarden aan. Betalingstermijn particulieren Voor overeenkomsten met particulieren is geen wettelijke betalingstermijn vastgelegd. De enige voorwaarde voor de betalingstermijn aan particulieren, is dat het termijn redelijk is. Daarnaast moet je deze natuurlijk vastleggen in het contract, de overeenkomst of benoemen in de algemene voorwaarden. Wanneer je voor de laatste optie kiest, zorg er dan wel voor dat je op de overeenkomst verwijst naar de algemene voorwaarden. Betalingstermijn bedrijven Voor overeenkomsten in de zakelijke markt gelden er andere regels. Wanneer er geen termijn is overeengekomen, dan geldt er een standaard termijn van dertig dagen. Hiervan is sprake wanneer er geen termijn genoemd wordt op de offerte, het contract, de overeenkomst of in de algemene voorwaarden.

Mijn klant betaalt niet. Wat nu?

Vooreerst kunt u natuurlijk in uw algemene voorwaarden de vervaldatum aankondigen en ook welke nalatigheidsinteresten en aanmaningskosten de klant mag verwachten indien hij niet tijdig betaalt. En heeft u al gehoord van een eigendomsvoorbehoud? Dankzij deze clausule in uw algemene voorwaarden blijft u eigenaar van de geleverde goederen totdat u de volledige prijs ontvangen heeft. Lees de blog: Algemene voorwaarden, een must? Solvabiliteit controleren. Bij een levering van diensten zonder bijhorende goederen biedt een eigendomsvoorbehoud dan weer geen redding. En een klant met betalingsmoeilijkheden betaalt eerst de dringendste schulden (vb. energieleveranciers). U vormt dus best een beeld van de financiële situatie van een mogelijke klant. De jaarlijkse balansen, gratis raadpleegbaar via geven u al een eerste idee. En verder kunt u ook via een gespecialiseerd handelsinformatiekantoor zicht krijgen op de financiële toestand van ondernemingen. Stel niet uit. Wacht tot slot niet te lang om een overzicht van uw gewerkte uren door te sturen, en doe dit op regelmatige basis.

Of de betreffende klant of opdrachtgever komt een mondelinge belofte om de betaling alsnog zo snel mogelijk te voldoen gewoon niet na. Ook in deze tweede officiële brief hanteer je een zakelijke maar beleefde toon. Dan is het zaak om een tweede betalingsherinnering te sturen. Lastig, maar wel noodzakelijk. Geef aan dat, tenzij de wanbetaler de situatie snel oplost, je genoodzaakt bent om verdere stappen te ondernemen. 5. Schakel een incassobureau in Als de rekening nu nog altijd niet betaald is, is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Je stelt de debiteur dan officieel in gebreke. Je laat hem of haar weten dat je met dwangmiddelen de vordering gaat innen en dat alle kosten voor rekening van de debiteur komen. No cure, no pay incassobureau De meeste startende ondernemers die te maken krijgen met een wanbetaler kiezen voor een 'no cure, no pay'-incassobureau. Als er geen geld wordt geïncasseerd, heb jij ook geen kosten. 6. Stap naar de rechter Lukt het je ook met een incassobureau niet om het betalingsconflict op te lossen?

Stuurt u uw facturen vooral per e-mail? Wanneer u een online betaalmethode, zoals PayPal of iDeal, koppelt aan uw facturen, zal het veel makkelijker voor de klant worden om uw factuur te betalen. Voorkom op die manier dat uw factuur op een lange to-do-list van uw klant belandt en misschien vergeten wordt. 2. Stuur een vriendelijke betalingsherinnering Zelfs met uw preventieve maatregelen zult u ongetwijfeld een keer meemaken dat uw klant uw factuur niet (op tijd) heeft betaald. Houd de betalingstermijn van uw facturen goed in de gaten zodat u een paar dagen na het verstrijken van de termijn een vriendelijke schriftelijke betalingsherinnering kunt sturen. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw klant door drukte per ongeluk is vergeten te betalen of dat er iets mis is gegaan met de overschrijving. Ga er bij de eerste herinnering niet vanuit dat er opzet in het spel is en gebruik een vriendelijke toon om uw klant eraan te herinneren dat de betaling al binnen had moet zijn. Geef uw klant de kans om binnen een nieuwe korte termijn van bijvoorbeeld één week alsnog te betalen.

Onbetaalde facturen: in 3 stappen naar een eenvoudige oplossing | Teamleader

  • Wat te doen als de klant de factuur niet betaald? - o2Factoring
  • Wat te doen als een factuur niet betaald wordt? - Kennisbank Boekhouding
  • Wat als klant factuur niet betaald model
  • Klant betaalt niet. Wat nu? (+ checklist bij wanbetalers)
  • De Grondwet - Canon van Nederland
  • Onbetaalde factuur - FreelanceFactoring Rotterdam
  • Factuur wordt niet betaald? Volg deze stappen en krijg je geld
  • Wat als klant factuur niet betaald und

U kunt precies terugvinden wanneer u een herinnering hebt verstuurd en eventueel incasso- of herinneringskosten toevoegen. SumUp voorziet u van alle tools om zo snel mogelijk betaald te krijgen.

wat als klant factuur niet betaald te

Wat als klant factuur niet betaald van

Bel je klant op en breng de te late betaling onder de aandacht. Geef aan dat je hem een herinnering stuurt. Door zaken vast te leggen ben je goed voorbereid als je de zaak later moet escaleren. Houd je al jouw activiteiten bij met belangrijke data en bijbehordende communicatie? 2. Laat jouw klant weten wat je doet als deze de factuur niet betaalt Ga je: stoppen met leveren; de zaak escaleren binnen het bedrijf van jouw klant; de vordering overdragen aan een externe partij (advocaat, incassobureau, kredietverzekeraar); een rechtszaak aanspannen? 3. Zorg dat je de juiste mensen aan boord hebt Heb je de juiste mensen binnen je organisatie? Wie is er verantwoordelijk voor het maningsproces? Is intern bekend welke processen gevolgd moeten worden? Heb je contact met de juiste persoon bij jouw klant? Weet je wie beslissingen mag nemen en bevoegdheden heeft om zaken voor elkaar te krijgen? 4. Heb jouw documentatie op orde Heb je al jouw communicatie met de klant beschikbaar en opgeslagen? Is het in orde en zonder hiaten?

wat als klant factuur niet betaald der

Hierover leest u meer in het artikel over incassokosten. Wettelijke rente in rekening brengen Daarnaast kunt u bij een betalingsachterstand ook de afgesproken of wettelijke rente in rekening brengen over het verschuldigde factuurbedrag. De wettelijke rente voor niet-handelstransacties is 2% en voor handelstransacties is het 8%. 5. Kijk of u een betalingsregeling kan treffen van de klant Wanneer de klant de reden voor de achterstallige betaling heeft uitgelegd, kunt u overwegen om een betalingsregeling te treffen met de klant. Misschien is het voor de klant wel haalbaar om het factuurbedrag opgedeeld over een langere periode aan jou te betalen. Op die manier kunt u in ieder geval een gedeeltelijke betaling voor de factuur factuur beginnen te ontvangen. Dit is nog altijd beter dan niets! U laat tegelijkertijd zien dat u bereid bent moeite te doen voor uw klanten en hun positieve ervaring kan u helpen op de langere termijn. Het blijft uiteraard uw keuze en u bent hier zeker niet toe verplicht.

Wat moet ik doen als iemand mijn facturen niet betaald? | infobron.nl

Pas uw algemene voorwaarden aan Controleer uw algemene voorwaarden. Pas ze eventueel aan voor nieuwe zakelijke klanten. Let op: de nieuwe algemene voorwaarden gelden niet voor bestaande overeenkomsten. Wijzigt u uw algemene voorwaarden? Houd dan goed bij welke set algemene voorwaarden op welke overeenkomst van toepassing is. 6. Breng incassokosten en wettelijke rente in rekening Betaalt uw klant uw factuur niet of te laat? Dan mag u incassokosten en wettelijke rente in rekening brengen. Incassokosten zijn de kosten die u als schuldeiser maakt om uw geld te krijgen als uw klant de factuur niet uit zichzelf betaalt. Daarnaast mag u wettelijke rente in rekening brengen. Dit is de rente die u volgens de wet kan eisen als uw klant een betalingsachterstand heeft. 7. Tref een betalingsregeling Het is niet verstandig om direct een betalingsregeling voor te stellen aan uw klant. Onderzoek eerst of de klant uw factuur met bijvoorbeeld een week uitstel kan betalen. Is dit niet mogelijk voor uw klant?

En moet u nog bijkomende goederen of diensten leveren aan de klant, dan kunt u uw verplichtingen uitdrukkelijk "on hold" zetten in afwachting dat de bestaande schuld wordt afgelost. Afbetalingsplan. Veel ingebrekestellingen bevatten ook de vraag of de klant een afbetalingsplan wenst overeen te komen, in welk geval hij deze wens binnen X aantal dagen moet meedelen. Als u zo'n afbetalingsregeling treft, voorzie dan dat het totaalbedrag terug opeisbaar wordt zodra het plan niet wordt nageleefd. Laat de klant tot slot het afbetalingsplan schriftelijk ondertekenen. Hulp "buitenshuis". Maakt dit alles geen indruk, dan kunt u de externe hulp inschakelen van een incassobureau, een gerechtsdeurwaarder of een advocaat. Het voordeel van incassobureaus is dat velen werken met een "no cure no pay"-systeem. Anderzijds maakt een aanmaningsbrief via een gerechtsdeurwaarder of advocaat vaak nog wat meer indruk, en kunnen zij de klant ook dagvaarden. Een advocaat kan bovendien bemiddelen en zal zo nodig jouw belangen verdedigen tot in de rechtbank.

kosten voor externe partijen zoals griffierecht). Is je klant een particulier of met zijn privé-vermogen aansprakelijk? We versturen eerst een WIK (Wet Incasso Kosten) brief. Deze is wettelijk verplicht. Je klant krijgt hiermee 14 dagen de tijd om zonder bijkomende kosten jouw factuur te betalen. Duur: 3 weken nee ja We sluiten het dossier. Jouw kosten zijn €10. Wij gaan verder. Incassotraject desktop betaalgedrag van 3, 6 miljoen klanten kiezen wij welk aanmaningstraject het beste bij jouw klant past. We benaderen je klant via een brief, telefoon en/of e-mail. Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. We zullen altijd proberen het hele openstaande bedrag (jouw factuur en onze kosten) te incasseren. Lukt dat niet, wordt het kostenvoorschot verrekend met onze kosten. Jouw kosten zijn maximaal €275 (excl. kosten voor externe partijen zoals griffierecht). In 70% van gevallen is dit het einde van het traject. Je klant heeft de gehele vordering betaald; de factuur plus onze kosten.

Sun, 12 Sep 2021 19:02:41 +0000