De kinderrechter heeft een jeugdzorginstelling belast met de voorlopige voogdij en aan die instelling de daarmee samenhangende bevoegdheden toegekend. De moeder is het niet eens met deze beslissingen en verzoekt het hof anders te beslissen. Waar gaat deze zaak over? In de zaak bij het hof gaat het alleen over de schorsing van het ouderlijk gezag en de bevoegdheden die aan de jeugdzorginstelling zijn overgedragen. Het is niet aan het hof om te bepalen of het meisje dwangvoeding krijgt of welke therapie wordt ingezet. De moeder heeft het hof verzocht het verzoek van de raad om de ouders te schorsen in het ouderlijk gezag alsnog af te wijzen en om een bijzondere curator of andere deskundige te benoemen. Beslissing van het gerechtshof Het hof wijst de verzoeken van de moeder in hoger beroep af en bekrachtigt (op andere gronden) de beschikking van de kinderrechter: het ouderlijk gezag blijft geschorst. De ouders zijn ondanks de vele hulptrajecten die de afgelopen jaren zijn ingezet niet in staat gebleken om gezamenlijk en in het belang van het meisje uitvoering te geven aan het ouderlijk gezag.

Ontzetting uit het ouderlijk gezag remix

Bijgewerkt: 17 juli 2021 | Wetsingang art. 279 Sr en/of art. 280 Sr en/of art. 282 Sr (en evt andere bijkomende strafrechtelijke gedragingen) | Leestijd: 15 minuten Heb je ouderlijk gezag en wordt de omgang tussen je kind en jou onverwacht niet nagekomen? Dan kan je van dit voorval op basis van 'onttrekking aan het ouderlijk gezag' aangifte doen bij de politie. Wel of geen aangifte doen bij een niet-nakoming? Er zijn mensen die zijn vóór aangifte in alle situaties en wel direct, en er zijn mensen die een genuanceerder standpunt hebben. Wij behoren tot de laatste categorie. Wat een passende actie is; aangifte doen, een melding laten opnemen, politieagenten langs laten gaan of (nog even) niets, hangt af van de omstandigheden. Een kritiekpunt op de politie is en was dat ze mensen die komen voor een aangifte verwijst naar een advocaat (m. a. w. de civiele weg, via het familierecht). Dit is een onjuist standpunt. O. m. in 2005 oordeelde de Hoge Raad dat het niet-nakomen van een bij rechterlijke beschikking vastgestelde (voorlopige) omgangsregeling kwalificeert als onttrekken aan het ouderlijk gezag.

Kinderalimentatie is daarmee ook verplicht als het gezag alleen bij de verzorgende ouder ligt. Beoordeel antwoord:

ontzetting uit het ouderlijk gezag lyrics

Aangifte van niet-nakoming omgangsregeling? | Vechtscheidingshulp

Leidt een civiele kort gedingprocedure tot directe hervatting van de omgang? Kort geding procedures worden nauwelijks gepubliceerd door de rechtspraak. Uit eigen ervaringen weten we dat de kort geding rechters bij onterechte niet-nakomingen wel tot hervatting beslissen. Eventueel wordt deze beslissing kracht bij gezet met een dwangsom. Om mensen snel van dienst te kunnen zijn in dit soort situaties zijn we het Landelijk Bureau Handhaving Omgang gestart. Houd er ook bij een kort geding rekening mee dat vanaf het moment van niet nakoming er eerst een kort traject is om een 'minnelijke oplossing' tot stand te brengen, er moet een dagvaarding worden opgesteld en de rechtbank moet een zittingsdatum inplannen. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van 3-6 weken voordat er een beslissing is. Met het LBHO streven we ernaar om deze doorlooptijd zo kort mogelijk te maken. De familierechtelijke route staat geheel los van een eventueel strafrechtelijk traject via een aangifte en deze trajecten kunnen ook parallel lopen.

  • Ontzetting uit het ouderlijk gezag
  • Ouderlijk gezag over 15-jarig meisje met anorexia blijft geschorst
  • De Hoge Raad legt uit: gezamenlijk ouderlijk gezag is het uitgangspunt - De website van cuijpers-advocatuur!
  • Stiefouderadoptie - Advocatenkantoor Warmerdam
  • Ontvoering van een kind binnen de EU door een van de ouders - Your Europe
  • Welke hippe schoenen zijn geschikt voor steunzolen? - Rogue Label

Stiefouderadoptie - Advocatenkantoor Warmerdam Ga naar inhoud Wil je als stiefouder een juridische band met je stiefkind, dan biedt stiefouderadoptie een uitkomst. Als stiefouder wordt aangemerkt de echtgenoot, de geregistreerd partner of de levensgezel van de ouder. Middels stiefouderadoptie ontstaat een familierechtelijke band tussen de stiefouder en het stiefkind, wordt de stiefouder belast met het gezamenlijk gezag over het stiefkind, wordt de stiefouder onderhoudsplichtig jegens het stiefkind, en kan het stiefkind de achternaam van de stiefouder krijgen. Er ontstaan derhalve allerlei rechten en plichten. Stiefouderadoptie is de adoptie door één persoon, meestal door de nieuwe partner van de ouder, die samen met de stiefkinderen in gezinsverband woont of met de andere ouder is gehuwd of een geregistreerd partnerschap is aangegaan. Met de (oorspronkelijke) ouder zal de familierechtelijke band ophouden te bestaan. Dit maakt dat adoptie niet zondermeer is toegestaan en met veel waarborgen is omgeven.

In de praktijk wordt deze afwijzingsgrond het ' klem-of-verloren-criterium ' genoemd. Het verzoek wordt ook afgewezen als afwijzing anderszins in het belang van het kind noodzakelijk is. Het gerechtshof was van oordeel dat er inderdaad een onaanvaardbaar risico bestond dat het kind klem of verloren zou raken tussen de ouders zonder dat hierin binnen afzienbare tijd verbetering valt te verwachten. Dit zou betekenen dat moeder alleen het ouderlijk gezag over het kind zou moeten hebben. Omdat de moeder de vader geen enkele mogelijkheid bood om betrokken te zijn in het leven van het kind, oordeelde het Hof dat het in het belang van het kind was dat de ouders samen het ouderlijk gezag zouden hebben en houden. De moeder was bezig om de vader geheel uit het leven van het kind te bannen. De moeder ging daarin zelfs zo ver dat zij zelfs de publiciteit heeft opgezocht. Er waren geen aanknopingspunten dat de houding van de moeder op dit punt zou veranderen. De moeder lapte haar verplichting om de ontwikkeling van de banden tussen het kind en de vader te bevorderen volledig aan haar laars.

Sun, 12 Sep 2021 23:16:46 +0000