Het is niet noodzakelijk gespecialiseerd verpleegkundigen te zijn. Certificering Na het volgen van het volledige programma ontvang je per e-mail een certificaat van het LUMC. Aanmelden Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

404 - oeps, niet gevonden! | ROC Midden Nederland

De palliatieve zorgnetwerken bedienen territoriale regio's. Het zijn er 25: 15 in Vlaanderen, 9 in Wallonië, waarvan 1 voor de Duitstalige gemeenschap, 1 groot bicommunautair en pluralistisch netwerk voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij hebben verschillende missies. De voornaamste zijn sensibilisering en de coördinatie van palliatieve zorgen. Laatst aangepast op: 12/03/2021

Palliatieve zorg betekent dat een patiënt of cliënt niet meer zal genezen van een ziekte. Hierbij wordt vaak gedacht aan kanker. Echter COPD, hartfalen of dementie zijn ook ziekten waar mensen niet van kunnen genezen. Covid-19 is een ziektebeeld wat mogelijk aan deze groep kan worden toegevoegd. In de palliatieve fase van de ziekte worden veel mensen nog wel behandeld. Zowel voor de ziekte als voor klachten van de ziekte. Ben je als verpleegkundige vaak betrokken bij deze patiënten dan biedt deze nascholing je kennis en inzichten voor verdere professionalisering. Deze driedaagse nascholing organiseren wij samen met Expertise team palliatieve zorg LUMC en de netwerken Palliatieve zorg Leiden, Den Haag en Delft. In het lesprogramma staat de patiënt met zijn naasten centraal. Het uitgangspunt bij de leeractiviteiten is leren herkennen. Welke vragen en signalen hoor en zie ik bij mijn patiënten en zijn of haar naasten? Wat kan ik als verpleegkundige in die specifieke situatie aan zorg en begeleiding geven.

Verpleegkunde Duur van de cursus zes bijeenkomsten Kosten van de cursus De scholingskosten zijn € 450, - exclusief 'Beslisschijf bij besluitvorming in de palliatieve fase' (€ 5, - incl. verzendkosten). De prijs voor een incompany traject wordt in overleg vastgesteld. Bijzonderheden De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname bij aanwezigheid van alle bijeenkomsten en als hij een actieve bijdrage heeft geleverd aan de opdrachten. ROC Midden Nederland is opgenomen in het kwaliteitsregister van V&VN. Tevens voldoet deze cursus aan de eisen die door de zorgverzekeraars worden gesteld aan verpleegkundigen die palliatieve zorg verlenen. De lessen worden gegeven op de locatie van ROC Midden Nederland, Vondellaan 174, 3521 GH Utrecht. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdagavond van 18. 30 tot 21. 30 uur op de volgende data: 26 maart, 3 en 9 april, 14 en 28 mei en 4 juni. Plaatsen / leslocaties Utrecht

Basiscursus Palliatieve Zorg voor Verpleegkundigen | Cursussen & Trainingen | ROC Midden Nederland te Utrecht | ROC.nl

Deze cursus bestaat uit 6 middagen van 12. 45-17. 00u. Oss 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 25 november, 9 december en 23 december 2021 Elsloo - Limburg 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november 2021 en 7 januari 2022 *Online 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 30 november en 14 december 2021 Eindhoven 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 18 november, 2 december en 16 december 2021 Als er een *Online bij staat is deze cursus ONLINE! Uit noodzaak geboren, maar verrassend dichtbij en persoonlijk, is intussen de ervaring. We werken ook hier in kleine groepen van max 6 deelnemers. Een enneagram interview of coachingsgesprek is er onderdeel van, via Zoom. Makkelijker ook om in je eigen omgeving bij jezelf te blijven. We komen ook online tot ontmoeten, uitwisselen en verdiepen! Als verpleegkundige en verzorgende heb je te maken met cliënten die niet meer beter kunnen worden. Dat kan in het beginstadium, bij wat we eerder chronisch zieken noemden, of bij dementerenden, maar dat kan ook bij cliënten in de laatste levensfase.

Als thuisverpleegkundige word je hier vroeg of laat mee geconfronteerd. Dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van de procedure en de stappen die gevolgd moeten worden om dit op een juiste en serene manier te laten verlopen. In deze module krijg je richtlijnen en aandachtspunten mee waarmee je in de praktijk als thuisverpleegkundige rekening moet houden Vroegtijdige zorgplanning en sociale voorzieningen Vroegtijdige zorgplanning is het proces waarbij de patiënt met zijn naasten en hulpverleners op voorhand wensen en voorkeuren formuleert over hoe hij wenst verzorgd te worden op het moment dat hij niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen. Als thuisverpleegkundige heb je hierin een sleutelpositie. Jij kan immers bepaalde uitspraken, signalen detecteren en hierop gericht inspelen en doorverwijzen. Tevens kan je info geven over welke dienstverlening en voorzieningen er mogelijk zijn en naar de desbetreffende instanties doorverwijzen. Deze module brengt je bij wat je taak hierin kan zijn als thuisverpleegkundige.

  • Wat te doen met pinksteren rotterdam
  • Laat uw open haard ombouwen en spaar energie | Alpha Heating
  • Palliatieve zorg voor verpleegkundigen de basis - Online | Stichting Transmurale Zorg
  • Hoe snel groeit toscaanse jasmijn
  • Opleiding & Vorming - Basiscursus Palliatieve Zorg voor thuisverpleegkundigen 2021-2022 - Palliatieve Zorg Zuid Oost Vlaanderen
  • Intex luchtbed met ingebouwde pomp lek la
  • Cursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen
  • Nasleep Tweede Wereldoorlog was gigantisch | Historiek
  • Huawei p30 pro inhoud doos e
  • Het weer in de koog op texel een

Cursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen

gerommel in buik en diarree

Wat is palliatieve zorg? Palliatieve zorg is een benadering die de kwaliteit van het leven verbetert van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening, door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard. Wat betekent dit in de praktijk?

Opleiding & Vorming - Basiscursus Palliatieve Zorg voor thuisverpleegkundigen 2021-2022 - Palliatieve Zorg Zuid Oost Vlaanderen

Postgraduaat Professioneel zorg dragen voor palliatieve patiënten: je leert het in de best mogelijke omstandigheden. Je hebt aandacht voor de hele mens met zijn gedachten, gevoelens en iedereen rondom hem. Je leert van de besten: specialisten uit het werkveld delen hun expertise. van hoorcolleges tot groepswerk, panelgesprekken tot workshops. Variatie troef! Je kiest voor de volledige opleiding, voor één module of voor één of meerdere themadagen. Plannen is makkelijk want je hebt één vaste lesdag per week. Dankzij de strakke organisatie sta je nooit voor verrassingen en loopt alles op rolletjes. Je kan ook aparte modules en lesdagen volgen. Hoe ziet de opleiding eruit? Je opleiding in vogelvlucht Dit postgraduaat maakt je tot een referentieverpleegkundige in palliatieve zorg: een expert die de evoluties in het vakgebied volgt, patiënten gespecialiseerde hulp aanbiedt en collega's adviseert. Empathisch, kritisch en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Deskundigen uit het werkveld delen hun kennis en ervaring: hoe je pijn onder controle krijgt, hoe verschillende culturen omgaan met het stervensproces, hoe je iemand helpt bij het rouwproces, hoe je in ethisch overleg gaat met een team … Je doet niet alleen kennis op maar scherpt ook actief je analytische geest: via opzoekwerk in wetenschappelijke databanken bijvoorbeeld of in deontologische discussies.

Programma Het postgraduaat Palliatieve Zorg telt 20 studiepunten. Dit programma duurt één academiejaar. Behaal je je getuigschrift, dan kan je de bijzondere beroepsbekwaamheid 'Verpleegkundige met een bijzondere deskundigheid in de palliatieve zorg' aanvragen (afhankelijk van de setting waarin je werkt): voorwaarden. Modules Basismodule, geëvalueerd via een opdracht, openboekexamen en een presentatie (10 studiepunten) Verdiepingsmodule, geëvalueerd via reflectieverslagen gebundeld in portfolio (10 studiepunten) Optie: stage (3 studiepunten) Wanneer heb je les? Je hebt les op de volgende dinsdagen, van 8. 30 tot 17. 45 u. Basismodule 28 september 2021 5, 12, 19 en 26 oktober 2021 9, 16, 23 en 30 november 2021 7 en 14 december 2021 21 december 2021 (reservedag) 18 januari 2022 (examen) Verdiepingsmodule 25 januari 2022 1, 8, 15 en 22 februari 2022 8, 15 en 29 maart 2022 19 en 26 april 2022 3 en 10 mei 2022 (reservedagen) Wijzigingen onder voorbehoud Kostprijs Het postgraduaat Palliatieve Zorg kost 1400 euro.

Hoe is palliatieve zorg anders bij cliënten met dementie? Wanneer en hoe advance care te bieden. Module 5 Communicatie in de palliatieve fase De vijfde keer bespreken we de sterfstijlen adv filmpjes en wat dat betekent voor hoe we praten over de dood. Hoe we daarin aan kunnen sluiten bij de persoonlijkheid en sterfstijl van de cliënt. Ook oefenen we met spiegelend luisteren. Zodat de cliënt zich gehoord en gekend voelt. Module 6 Spirituele zorg De laatste keer gaan we in op wat spirituele zorg inhoudt en hoe we spirituele zorg bieden. Belangrijk is te kunnen luisteren naar de (zielen)pijn van cliënt en naasten en daarbij aanwezig te zijn, zodat de cliënt zich kan verhouden tot wat er is. We oefenen m. Mindfulness en gaan in op (zelf) compassie. Doelstelling Na deelname aan deze cursus ben je op de hoogte van de volgende onderwerpen: Jij & Palliatieve zorg Symptomen in de palliatief-terminale fase Besluitvorming rond het levenseinde Communicatie in de palliatieve zorg Spirituele zorg Dementie en palliatieve zorg Doelgroep Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners niveau 3-5, die hun deskundigheid op het gebied van de palliatieve zorg willen bevorderen.

Sun, 12 Sep 2021 22:42:20 +0000