1. Stoofvlees van Hugo | Simone's Kitchen

Kortom, ik vind het kookboekje een aanwinst in mijn kookboekenkast en hij was nog gratis ook. Da's helemaal mooi meegenomen. En als ik jou was zou ik proberen om ook dit boekje in handen te krijgen, echt leuk en zelfs leerzaam. Zoals eerder gezegd: kun je het krijgen wanneer je zes flesje Leffe bier koopt. Dit kan sowieso bij en ook bij veel supermarkten. Met dit koude en kille weer is er natuurlijk weinig lekkerder dan een stoofschotel en daar kun je ook heel goed bier in verwerken. Dus heb ik Hugo's stoofvlees gemaakt met de Leffe bruin waarvoor ik aanvankelijk naar de winkel was gegaan (en waarvan ik al lekker had kunnen proeven). Hugo vindt het vast niet erg dat ik dit winterse comfort food met jullie deel, dus bijgaand het recept. Hugo's Stoofschotel met Leffe Bruin Heerlijk malse stoofschotel met de zoete tonen van bruin bier 1 kg runderlappen in blokjes gesneden 1 winterpeen in blokjes gesneden 2 uien gesnipperd 2 tenen knoflook gesnipperd 30 gr boter 3 el bloem 2 blaadjes laurier 4 kruidnagels 2 takjes tijm 2 el appelstroop 200 ml runderbouillon 1 flesje Leffe Bruin Meng in een schaal het rundvlees met peper, zout en bloem Smelt de boter in een stoofpan of andere pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.

Stoofvlees van Hugo | Simone's Kitchen

Stoof de uien, sjalotten en look aan met de laurier. Laat een tiental minuten goed stoven en voeg daarna de wortel en een ½ eetlepel cassonade bij. Laat even karameliseren tot alles mooi glazig is. Smelt daarna een stukje reuzel in de gietijzeren stoofpot en bak het vlees, uien, sjalotten, look, laurier en wortel hierin verder (hou de niertjes nog even apart). Strooi de bloem over het vlees wanneer al het vocht in de pot goed is verdampt en roer om tot alles mooi bruin is (het is belangrijk dat de pot al redelijk "drooggebakken" is, omdat de bloem anders zal beginnen klonteren wanneer het met vocht in aanraking komt). Warm de kalfsfond en de flesjes bier ondertussen op in de microgolf of in een pannetje en giet alles daarna samen met de wijnazijn traag langs de rand in de pot tot het vlees mooi onderstaat (het vlees mag echter niet drijven, dus als je bier over hebt, spaar het dan). Het is zeer belangrijk dat de vloeistoffen al op voorhand werden opgewarmd, zodat de stooftijd kan verkort worden en het vlees bijgevolg ook minder snel zal uitdrogen (doordat het bier warm is, zal de pot ook veel minder afkoelen en is er minder tijd nodig om het stoofproces terug op gang te krijgen).

Bij het doorbladeren van het 'Leffe Kookboek' werd ik enthousiast en bedacht me ook gelijk dat ik eigenlijk helemaal niet zo vaak bier in mijn gerechten verwerk. Ik voelde alvast een goed voornemen voor het nieuwe jaar opkomen; meer met bier doen in de keuken. Joh, wat kunnen voornemens toch vervelend zijn, he? Wat ik leuk vind van dit kookboek is dat ze naast bierpairing (welk bier drink je bij welk gerecht? ) ook veel recepten hebben waar bier een voorname rol in speelt. De diepere gedachte achter welk soort bier bij welk gerecht past komt bij Fiona de Lange vandaan, een dame die in Nederland waarschijnlijk het meeste weet van bier. En deze stoere tante is ook volleerd biersommelier. Het maken van de recepten neemt Hugo van 24Kitchen voor het grootste deel voor zijn rekening. De Belgische bierbrouwer zorgde ervoor dat dit duo de koppen bij elkaar stak voor mooie gerechten, met als resultaat dat ik nu trek heb in bier én in een gerecht met bier. Naast lekkere stoofrecepten zag ik ook verrassende twists op klassieke recepten (coq au bière bijvoorbeeld) en tips en trucs om het juiste bier voor naast een gerecht te kiezen.

We zitten inmiddels alweer in december en eindelijk wordt het weer wat kouder. Voor mij altijd het perfecte moment om wat vaker een speciaal bier te kopen. Kijk, deze Dude wil natuurlijk het hele jaar door wel zijn biertje drinken, maar dan hebben we het toch vaak over een pils of een lekker blond biertje. Mijn favoriete blond bier is die van Leffe en daarom besloot ik om vorige week van dezelfde meesterbrouwers eens een sixpack Bruin bier mee te nemen. Tot mijn grote verrassing kreeg ik een kadootje bij mijn biertjes; een boek met in de hoofdrol, je raadt het al, bier. Nu heb ik wel wat meer kookboeken in de kast staan en ik heb er zelfs een paar waar ook gerechten met bier in worden genoemd, maar een boekje dat alleen maar gaat over bier in de keuken, die had ik nog niet. Zelf ben ik ver gevorderd in het koken met bier. Zo in de trant van: pijpje bier in de linkerhand en roerend in de pannen met de rechterhand. Buiten waaide de wind om het huis en ik trok een flesje bruin bier open en ging ik met het kookboek op schoot er eens lekker voor zitten.

Kruid bij indien nodig. Serveer met versgesneden frietjes en schenk hierbij een stevige pint of een goede Bordeaux. Wat verse mayonaise en goeie pickels zijn zeker ook een must!

Antwoord van Jeroen Meus Eigenlijk kan je quasi alle bieren gebruiken om in een stoofpot te doen, het hangt er vanaf aan welke smaak je de voorkeur geeft. De meest toegankelijke zijn de ietwat zoetere bieren. Kijk anders eens op volgende link, dan heb je al een idee:

Voeg een uur voor het einde van de bereiding de gebakken niertjes toe en leg driekwartier voor het einde 2 met mosterd ingesmeerde ontkorste boterhammen met de mosterdzijde op het vlees om de saus mooi te binden. Giet er eveneens een scheut opgewarmde Faro bij. Indien de saus al gebonden was voor de toevoeging van de boterhammen, giet dan eerst een beetje bier bij tot ze weer wat vloeibaarder wordt en voeg maar 1 boterham toe. Haal in het laatste kwartier de wortels uit de pot en roer 1 of 2 eetlepels aalbessengelei of Sirop de Liège door de saus en laat deze vervolgens zonder deksel inkoken tot de gewenste dikte. Breng het geheel daarna opnieuw op smaak met peper en zout. Wanneer het vlees echt mals is geworden, laat het gerecht dan afkoelen tot op kamertemperatuur en zet het vervolgens een nacht afgedekt in de koelkast. Haal de volgende dag de kruidnagels en de long peppers uit de pot, voeg indien nodig een klein beetje water bij (echt niet veel) en laat het geheel terug op een zacht vuurtje inkoken.

Doe de blokjes rundvlees erbij en roer even om voor ongeveer een minuut. Doe dan de peen, laurier, kruidnagel en tijm erbij en bak het vlees mooi bruin terwijl je blijft omroeren Wanneer het vlees is dicht geschroeid, giet je de appelstroop en het bier erbij en breng je het opnieuw aan de kook. Hierna het vuur laag zetten en de deksel op de pan, zodat alles lekker kan sudderen Controleer regelmatig of de stoof niet te droog wordt en anders giet je een scheutje runderbouillon erbij. Laat de schotel lekker stoven voor twee uur. Hoe langer hoe beter, uiteraard. Vergeet niet om af en toe even door te roeren. Serveer de malse stoofschotel met lekkere frieten of romige aardappelpuree Gang: Hoofdgerecht Trefwoord: bier, rundvlees, stoofschotel Over de auteur Tom Gerrets Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog.

Bij een goed gerecht hoort een lekker biertje. Maar ook ín je gerecht is bier een echte smaakmaker, en bij elk gerecht is weer een andere bijpassende biersoort. Dit lekkere recept voor stoofvlees met bier komt uit het Leffe kookboek en laat zien hoe lekker bier in je eten kan zijn. Je maakt het stoofvlees met een Leffe Bruin. De zoete karameltonen van het biertje ondersteunen de smaak van het vlees en zorgen voor een gerecht met een diepe (na)smaak. Het recept voor stoofvlees met Leffe Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe. Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe. Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet de Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen. Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Laat miniaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven.

  • Welk bier bij stoofvlees gebruiken youtube
  • Stoofvlees met mosterd en bier - Libelle Lekker
  • Wattweg 13 bergen op zoom atletiek
  • Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street | Belegger.nl
Sun, 12 Sep 2021 21:41:42 +0000