Vanaf dinsdag 7 september 2021 gaan we weer terug naar 'normaal'. Fijne zomer allemaal & blijf gezond! Hans & Anna-Karina ♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties: Zo maak je deze rode paprikasoep Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept! Rode paprikasoep van rode en gele paprika's. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum! Voorbereidingstijd 10 min Bereidingstijd 25 min Totale tijd 35 min calorieën 117. 15 kcal ⋆ koolhydraten 7. 5 g ⋆ eiwitten 2. 23 g ⋆ vetten 7. 75 g ⋆ vezels 3. 45 g Hoeveelheid (aan te passen) 4 flinke kommen De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o. a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG! Snipper de ui en hak de knoflook.

Gerecht met creme fraiche bewaren

Mijn favoriete maaltijd is pasta carbonara! Het liefst maak ik het zelf, volgens mijn eigen recept. Ik zal absoluut niet zeggen dat dit hét originele recept is of dat het helemaal op z'n Italiaans is. Dat is het niet! Ik maak het op mijn manier en wij vinden 'm thuis gewoon het allerlekkerst. Pasta carbonara Om een lekkere pasta te maken heb je niet veel nodig, denk aan pasta chicken alfredo en pasta aglio e olio. Pasta carbonara hoort wat mij betreft ook in dat rijtje thuis. Deze pasta dankt zijn naam aan de verwijzing naar kolenbranders. Zij zouden dit als lunch eten. Helemaal zeker is het trouwens niet omdat het gerecht met deze naam niet terug te vinden is in documentatie van voor 1945. Maakt het uit? Natuurlijk niet! Wat belangrijk is, is dat pasta carbonara geweldig lekker is. Het wordt meestal met spaghetti gegeten en gemaakt met pancetta. Pancetta Pancetta is buikspek van een varken, qua smaak vergelijkbaar met spek maar iets meer gekruid. Je kunt het als stuk, plakjes en blokjes kopen, gerookt en niet gerookt.

2 sjalotten, gesnipperd 1 prei, in fijne ringen 2 teentjes knoflook, fijn gesneden 1 rode peper naar smaak, fijngesneden 500 gr broccoli, stronkjes geschil en in roosjes 1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes 1 bio citroen sap en zest bouillonblokje kip of groenten 4 lepels creme fraiche Bereiding RECEPT 1 Dit recept voor broccolisoep van Yvette van Boven kan je binnen een halfuurtje af hebben. Omdat je avocado als bindmiddel gebruikt, in plaats van room of crème fraîche, is deze soep hartstikke gezond. Lees hier meer over het boek van Yvette. Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook en chili vlokken al omscheppend tot de ui zacht is en alles lekker geurt. Schenk de groentebouillon erbij en breng hem langzaam aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook hem ongeveer 15 minuten, tot hij zacht is. Schep de spinazie door de broccoli en kook hem 2 minuten mee. Voeg 1 avocado in blokjes toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender niet helemaal glad, er mogen nog stukjes in zitten.

Week Zonder Vlees: quiche met prei en een salade met 'flageolets' | RTL Nieuws

Als de ui is ingevroren wanneer je hem snijdt, dan zal het geen pijn doen aan je ogen.

  • Gerecht met creme fraiche invriezen tekst
  • Tomatensoep met baharat - It's Not About Cooking
  • Bloemkool ovenschotel kerrie - Waan je in de Aziatische keuken
  • Gerecht met creme fraiche invriezen 2
  • Gerecht met creme fraiche invriezen du
  • Pompoenlasagne met geitenkaas - Focus on Foodies

Omelet met groene groenten en feta | Vegetarisch Recept | Betty's Kitchen

Eigenlijk zijn verse groenten van land of kas tot supermarkt en tenslotte op jouw bord iets minder vers dan diepvries omdat hier enkele dagen tussen zit zonder de vriezer als tussenkomst. En een bijkomend voordeel voor wie op zijn budget moet letten: onbewerkte diepvriesgroenten zijn vaak nog goedkoper! Meer over vers, ingevroren of uit pot of blik lees je hier. Ingrediënten 500 gr sperziebonen 1 el grove mosterd 3 el crème fraîche klein 1 sjalotje Sap van een halve citroen 25 gr boter Zout Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan Aan de slag! Maak de sperziebonen schoon en snipper het sjalotje. Kook de bonen ca. 7 minuten met wat zout. Ze moeten net gaar en nog een beetje knapperig zijn. Giet af en laat uitlekken. Verhit 0ndertussen de boter in een hapjespan en fruit het sjalotje tot deze zacht is. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en laat even zachtjes pruttelen. Schep de sperziebonen en citroensap erdoor en serveer direct.

Gerecht met creme fraiche invriezen 10

Wat zou koken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van mijn heer Hans. Ik hou enorm van die gezonde vruchtgroente. Voor deze mooie rode paprikasoep neem je natuurlijk een mengsel van rode en gele paprika's. Die zijn heerlijk zoet van smaak en samen met het karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum! De soep bevat 7. 5 gram koolhydraten per kom. Paprika Paprika? Daar kan ik nooit genoeg van krijgen, het kan me eigenlijk niet schelen in welke kleur of hoedanigheid. Zet mij paprika voor en ik begin spontaan te kwijlen, zelfs nu ik erover schrijf loopt het water me in de mond. *sorry* Of het nu gaat om kleurrijke reepjes bij een dip, of ragfijn en sappig door een salade, gevuld met spinazie en gehakt of die overheerlijke geroosterde paprikasalade … Gelukkig heb ik voor straks nog zo'n kopje rode paprikasoep bewaard. Sommige mensen eten uitsluitend nog groene paprika's omdat die iets minder koolhydraten bevatten.

Voorbereiding: Snij de ui en de knoflook in kleine blokjes, was de spinazie en zet een maatbeker met 1 liter water klaar. Snij de parmazaanse kaas in grove stukken Bereiding: Verwarm Olijfolie in een kookpan en fruit hierin kort de ui en knoflook. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe. Afghangend van de grootte van de pan zul je dit in etappes moeten doen omdat de spinazie moet slinken. Voeg wanneer de spinazie is geslinkt de tomatenblokjes en crême fraiche toe en roer deze door elkaar zodat er een lichtt rood mengsel ontstaat. Wanneer de tomatenblokjes en crême fraiche voldoende zijn gemengd, voeg het water samen met de groenteboulionblokjes toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg nu de blokken kaas, kruidnagel, laurier en een snufje nootmuskaat toe en laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen zodat de kaas kan smelten. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met een mixer zodat hij een lichtgroene kleur krijgt. Verdeel de soep over vier kommen, garneer met basilicum en truffeldressing en de soep kan worden serveerd!

Uienkotelet met mosterdcrème PT35M Weer een lekker maar simpel gerecht wat je toch eens moet proberen. Zeker de mosterdcrème is een aanrader. Bereidingstijd: 35 min Personen: 2 personen Bevat per éénpersoons portie: Waardering: Bron: Kook Encyclopedie Kan worden ingevroren: Nee Geplaatst op: 16 mei 2021 Bereiding Hoe Uienkotelet met mosterdcrème te bereiden Verwarm de oven voor op 225 ℃ Bestrooi de karbonades met zwarte peper en zout uit de molen, daarna dun insmeren met de Dijon mosterd. De uien en knoflook pellen en fijn snipperen, over de karbonades verdelen en aandrukken. Het vlees in een met olie bestreken bakblik of ovenschaal leggen en nog wat olie eroverheen druppelen en deze in de voorverwarmde oven schuiven en zo'n 30 tot 35 minuten bakken. Uit de oven garneren met gehakte peterselie. Voor de mosterdcrème, 1 bekertje crème fraÏche mengen met 2 theel. Dijonmosterd, zout en op smaak brengen met kerriepoeder. Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen) Serveer de karbonades met de mosterdcrème met gebakken aardappel en snijbonen.

Glutenvrij, Hoofdgerechten, Recepten, Suikervrij, Tarwevrij Het is alweer even geleden dat één van mijn beste vriendinnetjes bij mij kwam eten en dat ik het internet afstruinde op zoek naar lekkere inspiratie. Zoals je ondertussen misschien al wel weet, ben ik gek op pompoen en vind ik het leuk om daar niet-alledaagse recepten mee te maken. Pompoensoep kennen we allemaal wel, maar je kunt zoveel meer met pompoen. Deze keer gaan we voor een pompoenlasagne met geitenkaas, niet te veel ingrediënten en lekker makkelijk om te maken! Pompoenlasagne met geitenkaas Ik zie lasagne toch altijd een beetje als comfort food. En deze pompoenlasagne met geitenkaas is een goed alternatief als je een iets gezondere versie van traditionele lasagne wilt maken! Pompoen zit boordevol vitaminen en mineralen en is daarom een groente om eens wat vaker op tafel te zetten. Ook de geitenkaas zit vol vitaminen, met name vitamine D, zo krijg je richting de donkere dagen toch voldoende vitaminen binnen. Staat deze pompoenlasagne met geitenkaas binnenkort bij jou op tafel?

Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten wat van het pastawater op. Breng de kool op smaak met flink wat verse peper en een snuf zout. Doe de rookworst erbij en roer door elkaar. Voeg de mosterd en naar smaak smaak crème fraîche toe aan de pan (begin met de helft en voeg verder zoveel toe als je zelf lekker vindt). Verplaats de pasta met een tang naar de pan met de kool en de saus. Meng goed. Mocht je de saus nog wat losser willen maken, voeg dan nog een beetje van het pastawater toe. Maak af met de gehakte bieslook en eventueel nog wat extra peper en zout. Meer lekkere recepten: Pierogi (Poolse dumplings met aardappel en kaas) Spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche Boerenkoolsoep met rookworst en spek Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen Reageer op artikel: Culy Homemade: pasta met rookworst, spitskool en crème fraîche

Mon, 13 Sep 2021 02:34:27 +0000