1. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis met
  2. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis die
  3. Spreekwoorden en gezegden met 'het-mes-snijdt-aan-twee-kanten'
  4. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis een

Idiot. 809 wordt vermeld (vgl. fr. un couteau de tripière, een dubbelhartig mensch); Harreb. I, 380; Kalv. I, 113: Eén perceel maar met twee winkels; dan sneed het mes dubbeld; Nkr. II, 1 Maart, p. 2; Het Volk, 7 Nov. 1913, p. 1, k. 1: Zoo snijdt het mes van twee kanten: men houdt arbeiders en reaktionaire heeren beide zoet; Zondagsbl. v. Het Volk 1906, p. 150: Voor de socialisten is het een mes dat aan twee kanten snijdt, 1 o. verlengen ze de noodlottige tweespalt, 2 o. maken ze reklame; Nkr. IX, 29 Mei, p. 2; 17 Juli, p. 2; Handelsblad, 21 Juli 1915 (ochtendblad) p. 2, k. 6: En aangezien er natuurlijk evengoed onverstandige bevelhebbers als onredelijke soldaten worden gevonden in een leger, dat zich nu al bijna een jaar verveelt, snijdt het klachtenmes bij Oorlog aan twee kanten en spetteren bij elke nieuwe gelegenheid den Minister van Oorlog de splinters om de ooren. Vgl. ook Afrik. : Die mes sny na albei kante toe; fri. syn mês snijt oan twa (of oan alle) kanten; eng. a knife that cuts both ways (Prick, 1306).

Het mes snijdt aan twee kanten betekenis met

Vuile boter doet het mes roesten. Waarschuwing als men nieuwe vrienden niet vertrouwt. Als een warm mes door de boter. Als iets dat erg makkelijk gaat. Het kapmes in het spek zetten. Bijgeloof. Hierdoor moet het gaan zweren van een snijwond worden voorkomen. Met het slagmes / kapmes gevoerd zijn. Een grote mond hebben. Iemand van het kapmes geven. Iemand voor het lapje houden. Het knipmes erdoor jagen. Iemand tegen zich in het harnas jagen. Buigen als een knipmes. Heel diep buigen. Een goed mesje snijdt tot aan de rug. Een goed product waarborgt succes in zaken. Iemand een mes in de rug steken. Iemand verraden / bedriegen die jou vertrouwt. Het mes in het varken laten steken. Het werk niet afmaken. Het is hier geen Luilekkerland, waar de gebraden varkens met het mes in de rug lopen. Er zal hier gewerkt moeten worden. Zijn mes bij iemand op tafel leggen. Bij iemand blijven eten. Hij eet wasem zonder mes. Hij eet alleen maar om zijn honger te stillen, maar vindt het eten niet lekker. Dat mes is zo stomp, je kunt er wel met je gat op naar Keulen rijden.

1 juni 2012 Hoeveel spreekwoorden en gezegden met messen in de hoofdrol kent u? VoedingOnline zette voor u de spreekwoorden en gezegden met messen op een rij. Met zijn tien geboden eten. Zonder mes en vork. Het zijn niet alleen koks die lange messen dragen. Uiterlijk vertoon bewijst niets. Iemand het mes op de keel zetten. Iemand geen keuze laten. Het mes snijdt aan twee kanten. Dubbel voordeel. Met het mes in de buik rondlopen. Bezorgd zijn. Hij zit met het mes in de buik. Hij zit in grote problemen. Het ene mes houdt het andere mes in de schede. De wetenschap dat de ander ook bewapend is, voorkomt het gevecht. Hij gaat onder het mes. Hij wordt geopereerd. Onder het mes zitten. Een test moeten doen. Messen en scharen zijn kindergevaren. Messen en scharen zijn gevaarlijk voor kinderen. Nieuwe messen snijden scherp / goed. Nieuwe maatregelen werken in aanvang goed. Wie geen mes heeft, moet met de tanden kluiven. Men moet zich weten te behelpen. Wie met messen speelt, snijdt zich. Men moet zich niet zonder noodzaak aan gevaar blootstellen.

  1. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis en
  2. F.A. Stoett, Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden · dbnl
  3. Leven zonder diabetes: 'Je moet in de broek passen die je droeg toen je 21 was' - Gezondheid - Knack
  4. Gratis samsung tablet bij abonnement
  5. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis met
  6. Peek en cloppenburg winkels nederland antwerpen
  7. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis je
  8. Het mes snijdt aan twee kanten betekenis online
  9. Betekenis Het mes snijdt aan twee kanten. | Spreekwoorden.nl

Het mes snijdt aan twee kanten betekenis die

het mes snijdt aan twee kanten betekenis al

Spreekwoorden en gezegden met 'het-mes-snijdt-aan-twee-kanten'

het mes snijdt aan twee kanten betekenis den

Publiciteit Nederlands Arabisch Duits Engels Spaans Frans Hebreeuws Italiaans Japans Pools Portugees Roemeens Russisch Turks Chinees Synoniemen Uw zoekopdracht kan naar ongeschikte uitdrukkingen leiden. Uw zoekopdracht kan naar informele uitdrukkingen leiden. cuts both ways works both ways goes both ways Het mes snijdt aan twee kanten, mijn vriend. Het mes snijdt aan twee kanten, geen twijfel mogelijk. Het mes snijdt aan twee kanten: dankzij onze technologie en onze kennis van de behoeften het bedrijfsleven zijn we in staat innovaties in het bedrijfsleven te bewerkstelligen. It cuts both ways: thanks to our technology and our knowledge of business needs, we are able to bring about innovations in business. Het mes snijdt aan twee kanten. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Nancy, dat mes snijdt aan twee kanten. Zie je, Mary, een mes snijdt aan twee kanten. Daniël van den Hoven, VP Alliances & Partners bij Onguard over de integratie: Het mes snijdt aan twee kanten. Daniël van den Hoven, VP of Alliances & Partners at Onguard, explains the integration.

het mes snijdt aan twee kanten als man en vrouw een baan hebben, dan snijdt het mes aan twee kanten: dan verdienen ze allebei, dan hebben ze beiden voordeel. Op het mes spreken Brutaal spreken, onder bedreiging van terstond het mes te zullen trekken dat snijdt geen hout die opmerking snijdt geen hout: die opmerking heeft geen enkele betekenis, daar heeft niemand iets aan. Spreekwoorden Een spreekwoord is een korte, krachtige uitspraak die een wijsheid, een collectieve ervaring of morele opvatting weergeeft. Een spreekwoord is onveranderlijk. Voor spreekwoorden worden dus altijd dezelfde woorden in dezelfde volgorde gebruikt. Een spreekwoord is bovendien altijd een mededeling, geen vraag. Het werkwoord (de persoonsvorm) staat in de tegenwoordige tijd (als er een persoonsvorm aanwezig is). Meestal is een spreekwoord een algemene levenswijsheid: zo gaat het nu eenmaal in de wereld. Voorbeelden van spreekwoorden zijn: 'Na regen komt zonneschijn', 'Boontje komt om zijn loontje' en 'Oost west, thuis best. '

Het mes snijdt aan twee kanten betekenis een

Zijn mes snijdt aan twee kanten (of aan twee zijden) D. w. z. hij verdient aan beide kanten, op twee manieren geld; door één bedrijf weet hij op twee manieren winst te maken, ook fig. ; een uitdrukking ontleend aan een ploegijzer of aan een (pens)mes. Zie Kluchtspel II, 20: Aan beiden de canten soo snijt nu onsen ploech; Doedyns, Merc. I, 57: Hy geeft advysen aan de twee part... Lees verder

het mes snijdt aan twee kanten betekenis het

zijn mes snijdt aan twee kanten Spreekwoorden: (1914) Zijn mes snijdt aan twee kanten (of aan twee zijden) d. w. z. hij verdient aan beide kanten, op twee manieren geld; door één bedrijf weet hij op twee manieren winst te maken, ook fig. ; een uitdrukking ontleend aan een ploegijzer of aan een (pens)mes. Zie Kluchtspel II, 20: Aan beiden de c... Gevonden op Geen exacte overeenkomst gevonden.

Beiden partijen hebben hier voordeel aan.

  1. Hoe lang moet je werken voor ww uitkering
Sun, 12 Sep 2021 18:27:13 +0000