1. Hoe werk je aan je relatie al
  2. Hoe werk je aan je relatie op

Maar wacht eens even: we willen toch geen egoïst worden? Je hebt in een relatie toch een beetje rekening te houden met elkaar? Volgens Steenhart zal het zo'n vaart niet lopen. Als je eerlijk bent, voel je wel wanneer je over je eigen grenzen heen gaat: 'De betere versie van jezelf weet meestal wel waarin je best kunt toegeven, en waar niet – omdat het over iets voor jou essentieels gaat. Wie ben je ten diepste en wat vind je niet zo belangrijk? ' 'Ook je partner kan emotioneel groeien, een beetje oprekken, en je onthoudt hem of haar die mogelijkheid als je je maar blijft aanpassen. Geef je geliefde die kans. ' Wat voel je echt? 'Wees niet bang om je partner te kwetsen. Daarmee bestempel je hem of haar eigenlijk als een kwetsbaar iemand en bied je de ander geen kans om sterk te zijn. ' Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je doelbewust gemene dingen mag zeggen, maar het betekent wel dat je jouw waarheid hardop durft uit te spreken. Oordeel daarbij niet over je partner maar houd het bij jezelf.

Hoe werk je aan je relatie al

Vertel wat je echt voelt. Echte gevoelens zijn simpel en direct en zeggen alleen iets over jezelf: ik ben bang, ik ben boos, ik ben gespannen, ik maak me zorgen. Als je een echt gevoel uitspreekt over jezelf, is de kans veel groter dat je partner het kan horen. Botsen mag. Maar hoe eerlijker je bent, hoe minder je hoeft te botsen.

Hoe gaan jullie om met crisis? Bijna binnen iedere langdurige relatie komt er een moment waarop je door moeilijke tijden heengaat die buiten jezelf liggen. Dood van een geliefd iemand, ziekte van een kind of van jezelf of tijdens stressvolle periodes waarin het werk zo veel vraagt dat je bijna omvalt. Op deze momenten laten succesvolle relaties zijn dat ze er voor elkaar zijn en de ander helpen, ondersteunen en de ruimte geven om te dealen met de situatie. Als ik denk aan mijn vriendin die afgelopen jaar haar kind ziek zag worden en tenauwernood aan de dood zag ontsnappen dan zie ik met name haar relatie met haar man. Zij zijn er samen sterker van geworden, houden haast nog meer van elkaar en krijgen als bonus op deze ondenkbaar moeilijke tijd nu een ware liefdesbaby. Elke keer als ik daar aan denk krijg ik tranen in mijn ogen. Stel jezelf de volgende vragen: Brengen externe moeilijke omstandigheden en crisis jullie als stel dichter bij elkaar of drijven jullie van elkaar af? Als het moeilijk wordt blijven jullie volwassenen of gedragen jullie je eerder als kinderen?

Er is dus een kans dat er iets moois tussen jullie opbloeit. "Vraag in dat geval dan overplaatsing aan naar een andere afdeling om alle schijn van partijdigheid te voorkomen, " adviseert Jordans. Problemen Er zijn bedrijven die hun werknemers verbieden een relatie met elkaar aan te gaan. Wat als jouw werkgever zo'n beleid voert? Ivens: "Hoewel ik dat een onzinnige regel vind, kun je jullie relatie maar beter opbiechten als het eenmaal zover komt. Je hoeft geen e-mail aan het hele bedrijf te sturen, maar vertel het in ieder geval aan je baas en de afdeling HR. Als het anders toch uitlekt, kom je dubbel in de problemen. Je hebt dan immers niet alleen de regels overtreden, maar er ook nog eens over gelogen. " Een nadeel van een relatie op het werk is dat het moeilijk is om je privé- en werkleven te scheiden, waarschuwt Ivens. "Voorkom dat mensen je gaan zien als het stelletje, in plaats van twee verschillende personen, en blijf op het werk ook met je andere collega's omgaan. Zoek tijdens de lunchpauze dus niet alleen je partner op.

Oefeningen om tot elkaar te komen Liefde is belangrijk in ons leven. Een gelukkige relatie brengt tevredenheid en houdt stress op een afstand. En wie wil dat niet? Alleen blijft het meestal niet bij rozengeur en maneschijn. Bij hoge verwachtingen ligt teleurstelling op de loer. Zo kent elke relatie stroeve tijden. Na een tijdje komen de verschillen tussen partners sterker naar voren. Wat eerst spannend en anders was, wordt nu vervelend. Er kunnen ruzies ontstaan. 100 procent geluk is natuurlijk ook niet haalbaar, maar hoe zorg je ervoor dat jij en je partner zo goed mogelijk met elkaar omgaan? Ongeveer 70 procent van de Nederlanders heeft op enig moment in hun relatie last van relatieproblemen. Verloopt jouw relatie ook niet helemaal lekker? Er zijn oefeningen die je kunt doen om inzicht te krijgen in waar het nu mis gaat en hoe je dit aan kunt pakken. Spiegelen Als de relatie niet lekker loopt willen we vaak dat de ander verandert. We denken dat het beter wordt als de ander dit of dat (niet) doet.

De gelijkwaardigheid die er was, voordat er kinderen kwamen is ineens ver te zoeken in de relatie. Als je je daar niet voldoende bewust van bent, kan dit heel langzaam de sluipmoordenaar zijn die je relatie om zeep helpt. Communicatie is de oplossing Hoe kun je dit voorkomen? Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: communiceer! Jullie veerkracht om samen oplossingen te vinden door open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan, vormt hierbij de belangrijkste voorwaarde. Opmerkingen als: "Jij vindt het toch leuk met de kinderen" of "Ik zorg ervoor dat jij kunt tennissen met je vriendinnen" zijn niet handig, maar verklaart wel dat de traditionele rolverdeling jullie relatie parten speelt. Ik krijg vaak de vraag waarom mannen geen actie ondernemen als hen wordt gevraagd om zich wat flexibeler en gezelliger op te stellen voor het thuisfront en niet alleen maar bezig te zijn met hun werk. Of bijvoorbeeld een bezoek aan een relatietherapeut zo lang mogelijk uitstellen. En na een paar sessies aangeven het genoeg te vinden, om vervolgens het liefst weer door te willen gaan.

  1. Wat is een vector biologie
  2. Leer werken aan je relatie | Gezondheidsnet
  3. Hoe ga ik om met een relatie op het werk? | Monster.be
  4. Werken aan je relatie kan ook leuk zijn! -
  5. Hoe werk je aan je relatie e

Hoe werk je aan je relatie op

Naar een nieuw evenwicht tussen jou en je partner Werken aan je relatie kan ook leuk zijn! Liefde als volwassen vorm van verliefdheid De eerste 9 maanden van een relatie zijn vaak erg intens. Je kent het gevoel wel van vlinders in je buik, aan niets anders kunnen denken dan aan je nieuwe partner. Geen enkel minpuntje is te vinden bij je nieuwe vlam. Na die periode van intense verliefdheid komt de ontnuchtering. Beetje per beetje merk je op dat je partner ook maar een mens is, met z'n plus maar ook minpunten. Er komt iets nieuws in de plaats: je leert je partner kennen zoals hij echt is en er ontstaat liefde. Liefde is een volwassen vorm van verliefdheid. 3 redenen waarom koppels uit elkaar groeien Een eerste grote reden is sleur Het is normaal dat je een bepaalde routine ontwikkeld in je dagelijks leven, dat je de dingen op dezelfde manier doet en herhaalt. Maar wanneer je dit als een sleur begint te ervaren, dan is er iets mis. En vooral, als je niks doet aan de sleur dan gebeurt het vaak dat je als koppel uit elkaar groeit.

Als ik het gescheiden mannen vraag, krijg ik bijna altijd te horen dat ze hun gezin nooit kwijt hadden willen raken. Dat ze balen dat ze te laat door hadden dat het vijf voor twaalf was. "We hadden het toch best prima samen? " Dat ze de verslechterde relatie niet leuk vonden, maar ook niet ernstig genoeg om zelf eerder in actie te komen. Kennelijk bood de relatie hen nog steeds voldoende comfort. Of vertelden ze me, dat ze een verslechterde privé-relatie zagen als een offer voor het hebben van een succesvolle carrière. Er zijn net zoveel redenen voor een scheiding als er scheidingen zijn, heb ik geleerd. Maar als rode draad kan ik wel glashelder stellen dat het niet oppikken van signalen (ondanks alle noodoproepen van een partner) altijd een element vormt. Het "Ik ga bij je weg" moment kan dan sneller in zicht komen dan jullie beiden lief is. Manage je relatie als een baan We zijn allemaal professionals op ons werk en we leren daar allemaal goed te plannen, doelen te behalen, relaties te onderhouden en prioriteiten te stellen.

© Lees ook: Vier redenen om geen relatie te beginnen met een collega Relatie met collega voor meesten een ramp

hoe werk je aan je relatie te hoe werk je aan je relatie model

Zet bij elke dimensie of het een 'Moet', een 'Zou' of een 'Kan' is om in jouw liefdesrelatie te hebben. Moet staat voor voorwaarde, zonder kan eigenlijk voor jou niet. Zou staat voor een sterke wens die je eigenlijk wel graag erbij wilt hebben. Kan betekent dat het niet heel belangrijk is. Je staat er willekeurig tegenover. Laat je partner het ook invullen of vul het in zoals je denkt dat je partner het ziet. Hieronder hoe het voorbeeld eruit zou kunnen zien: Op basis van deze combinaties kun je met elkaar in gesprek gaan over je wensen en hoe je van een 'Kan' naar een 'Zou' met elkaar gaat transformeren. Een partner die moeite heeft met affectie tonen (fysiek) zou bijvoorbeeld elke dag in ieder geval uit zichzelf een knuffel kunnen geven. Het klinkt misschien suf en niet natuurlijk, maar geloof ons, het helpt om met elkaar op deze manier te beginnen. 3. Welk type persoon word je binnen deze relatie? Denk even aan je eigen vrienden. Brengen vrienden verschillende kanten van jou naar boven?

Mon, 13 Sep 2021 03:16:33 +0000