1. Waar staat de afkorting bmx voor man
  2. Waar staat de afkorting bmx voor je
  3. Waar staat de afkorting bmx voor een
  4. Waar staat de afkorting bmx voor ruimteafval

Over ons, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken.

Waar staat de afkorting bmx voor man

BMX of fietscross is een extreme sport en is een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross). BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het ontstond uit de motorcross, waarbij men met een motorfiets over zanderige en heuvelige terreinen reed. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor waren er wereldwijd diverse BMX-teams actief, zoals Hutch, Redline en Mongoose. Tegenwoordig bestaat de sport uit zes disciplines met drie verschillende typen fietsen. BMX Racen [ bewerken | brontekst bewerken] BMX-racen kent een aantal afsplitsingen zoals Freestyle, Flatland, Dirt, Street en Vert. Freestyle [ bewerken | brontekst bewerken] Freestyle heeft nog een vijftal afsplitsingen: Dirt, Street, Park, Vert en Flatland. Afsplitsingen [ bewerken | brontekst bewerken] Dirt [ bewerken | brontekst bewerken] Dirt wordt ook wel Trails genoemd.

Waar staat de afkorting bmx voor je

2017 BMX BMX - Bicycle Moto-cross, soort kleine fiets die geschikt is voor alle terreinen en die dus alle obstakels kan nemen. Verwant met de ATB. 2010 BMX: Engelse afkorting van Bicycle Motorcross, waarbij de 'X' voor 'cross' staat. Wordt beoefend op een crossfiets met kleine wielen en zonder versnellingen op een afgesloten, geaccidenteerd en zanderig parcours (analoog met motorcross). De beoefenaars ervan worden 'rijders' genoemd. Heel wat veldrijders hebben een BMX-verleden, wat hun behendighei... Lees verder 2009 bmx Bicycle Motorcross. Extreme sport waarbij op kleine fietsen met noppenbanden en zonder versnellingen wordt gecrosst of gestunt. Het parcours bestaat uit zanderige of heuvelachtige terreinen. Eind jaren zestig van de twintigste eeuw ontstaan aan de westkust van Amerika. Pierre Karsemakers introduceerde begin jaren zeventig deze sport in Nederland. S... (de; -'en) 1 - Eng. afk. van bicycle motocross, crossfiets met kleine wielen en zonder versnellingen. 2 - Eng. van bicycle motocross, fietscross, waarbij de rijder een parcours moet afleggen met enkele, dubbele, drievoudige of meervoudige spronghindernissen.

Waar staat de afkorting bmx voor een

waar staat de afkorting bmx voor ruimteafval

Waar staat de afkorting bmx voor ruimteafval

waar staat de afkorting bmx voor onroerend goed

Ook is er een verschil in geometrie (de hoeken en lengtes waarvan de buizen van een BMX-frame op elkaar gelast zijn) en parts, vergeleken met park. Park [ bewerken | brontekst bewerken] Stunts uitvoeren op een skatepark door te "grinden" (de fiets balanceren op een buis of een rand van een obstakel) of te springen over een funbox en andere obstakels zoals jumpramps (schans), miniramps (lijkt op een halfpipe maar dan zonder verticale stukken), banks en Quarter pipes. Veel freestyle motorcrossers kijken voor nieuwe tricks naar BMX park. Vert [ bewerken | brontekst bewerken] Stunts uitvoeren in een halfpipe ("halve pijp" met uiteinden die loodrecht lopen). Een belangrijk aspect van vert is, dat het wordt uitgevoerd in een halfpipe waarvan de uiteinden precies loodrecht met de grond staan, recht omhoog. Een miniramp is een halfpipe waarvan de uiteinden net niet recht omhoog lopen. Flatland [ bewerken | brontekst bewerken] Bij deze discipline voert men ingewikkelde tricks uit op een verharde, vlakke ondergrond.

  • Waar staat de afkorting bmx voor 2020
  • Acht mensen aangehouden na steekpartij in Delft, twee gewonden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  • Edam volendam groot waterland nl 2019
  • Waar staat de afkorting bmx voor for sale
  • Ben je in je stop week vruchtbaar youtube
  • Heb jij een glutenintolerantie? 10 waarschuwingssignalen van je lichaam
  1. Beste gratis malware scanner 2015
  2. Oud en nieuw euromast 2010 qui me suit
  3. Hoeveel mensen wonen in america blog
  4. Top 2000 op tv 2018 ziggo kanaal v
  5. Oude wii spellen op wii u
Sun, 12 Sep 2021 21:37:29 +0000