1. Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon op
  2. Gezonde en makkelijke recepten voor 1 person of the year
  3. Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon den

Eet gewoon rijst, pasta en aardappelen, maar matig jezelf. Anoniem_95875 maandag 21 maart 2011 om 13:40 Cateautje schreef op 21 maart 2011 @ 13:25: Ik haal regelmatig. En zo is er nog heel wat meer te verzinnen op dit recept en het is altijd anders en lekker. Ik ben aan ook alleen en aan het afvallen en het bovenstaande heb ik ook altijd in huis. Aan het eind van de week bak ik vaak alle restjes en die doe ik in een pitabroodje met een sausje van 0% griekse yoghurt en wat kruiden. Pasta eet ik wel maar ik weeg het altijd af. Eerst deed ik dat nooit, maar ongekookte pasta lijkt altijd weinig dus dan eet je al snel te veel. Overigens probeer ik altijd wel volkorenpasta te eten. Hetzelfde geldt voor rijst. Ik eet altijd meergranen of zilvervliesrijst en weeg dit van te voren af. maandag 21 maart 2011 om 13:47 Theekop schreef op 21 maart 2011 @ 13:40: [... ] Ik ben aan ook alleen en aan het afvallen en het bovenstaande heb ik ook altijd in huis. Ik eet altijd meergranen of zilvervliesrijst en weeg dit van te voren af.

Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon op

gezonde en makkelijke recepten voor 1 person andreas

3. Giet de pasta af en meng de Boursin en spinazie erdoor. Voeg wat peper toe naar smaak en strooi er een handje cashewnoten overheen. Je gerecht is helemaal klaar om van te smullen. Tomatensoep Wie houdt er niet van tomatensoep? Precies, het is hartstikke lekker en ook nog eens ideaal om te maken als je moet koken voor één persoon. Het is gezond avondeten en makkelijk om te maken. Lees hieronder hoe je tomatensoep op tafel tovert. ♥ 1 tomaat ♥ stukje ui ♥ stukje wortel ♥ 10 gram boter ♥ ½ blikje tomatenpuree ♥ 10 gram bloem ♥ 250 milliliter water ♥ ½ bouillonblokje ♥ 1 laurierblaadje ♥ 3 peperkorrels ♥ 1 kuipje koffiemelk 1. Snijd de tomaat, ui en wortel in kleine stukjes. 2. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Fruit de ui en de wortel in dezelfde pan. 3. Voeg de tomatenpuree toe en roer het even goed door. 4. Voeg nu de bloem toe. Roer met een garde in de pan, totdat je geen losse bloem meer ziet. 5. Schenk nu het water erbij. Breng de soep al roerend aan de kook. 6. Voeg de tomaat, peperkorrels, het laurierblaadje en bouillonblokjes toe.

Uitgebreid koken voor je complete vriendengroep kan heel leuk zijn. Iets minder leuk? Koken voor jezelf. Je maakt altijd teveel en dan bewaar je het en laat je het weer beschimmelen enzovoorts. Je weet hoe het gaat. Maar wij hebben de oplossing. Dit zijn heerlijke recepten voor één persoon. Koken is heel leuk, maar als je helemaal in je eentje bent dan is het automatisch een stuk minder gezellig. Uren in de keuken staan om vervolgens met een waxinelichtje zielig op de bank GTST op te zetten en te 'genieten' van je zelfgemaakte (lees: zelf verbrandde) diner. Maar het hoeft allemaal niet zo'n drama te zijn. Er zijn namelijk ook genoeg lekkere en makkelijke recepten voor één persoon. Wij hebben een paar heerlijke gerechten voor je uitgezocht. Dit gerecht is heerlijk, maar in je eentje is het minder handig. Je blijft zitten met een enorme ovenschaal met dit gerecht, je vergeet het de volgende dag en eindstand stinkt je koelkast naar die beschimmelde schaal drie weken later. Maar niet met deze eenpersoonsvariant.

  1. Smits en van zon oss
  2. 5 tekenen dat je te kampen hebt met relatieproblemen in een vroeg stadium  | Marie Claire
  3. Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon en
  4. Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon den

Gezonde en makkelijke recepten voor 1 person of the year

gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon 1

Alleen voor jezelf koken. Is dat de moeite? Ik dacht het wel! Persoonlijk vind ik het soms juist lekker om alleen te eten. Dan eet ik iets dat Joost niet lust (of niet zegt te lusten) of ga ik experimenteren met verschillende combinaties. Daarbij vind ik het zeker de moeite om iets lekkers en gezonds voor alleen mezelf klaar te maken. Al kan ik me voorstellen dat het niet altijd even leuk is als je bijna iedere avond voor alleen jezelf moet koken, het kan lastig zijn om een kleine portie klaar te maken. Daarom geef ik je in dit artikel vijf tips voor als je voor 1 persoon moet koken. Plan je maaltijden Om ervoor te zorgen dat je niet iedere week ingredienten overhoudt die niet meer goed zijn of niet in je planning passen kun je je maaltijden het beste plannen. Ga er iedere week even voor zitten om een menu voor de week, of bijvoorbeeld een halve week te bedenken. Houdt hierbij rekening met (restjes)ingredienten die je al in huis hebt en dingen die je grotere hoeveelheden inkoopt. Doe meer met een ingrediënt Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties.

7. Laat de soep tien minuten zachtjes koken. 8. Maak de soep af met een scheutje koffiemelk. Eet smakelijk! Vis met salade en aardappels Ben je op zoek naar een eenpersoonsgerecht en houd je van vis? Dan is dit recept misschien iets voor jou. Koken voor één persoon is niet altijd even gezellig, maar dit gerecht maakt alles goed. Het is gezond avondeten voor één persoon en ontzettend lekker. ♥ een portie vis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius) ♥ cajun kruiden ♥ bakje eenpersoons aardappels of een portie zelfgeschilde aardappels ♥ 100 gram (= 1 klein zakje) botersla ♥ bakje cherrytomaatjes ♥ sladressing ♥ olie of Becel 1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook. Kook ze ongeveer twintig minuten (of verwarm de aardappeltjes volgens bereidingswijze in de magnetron). 2. Strooi een beetje kruiden over de vis (niet te veel, cajun heeft een sterke smaak! ). 3. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur. Als het goed heet is, leg je de vis in de pan en zet je het vuur laag. 4. De vis bak je ongeveer acht minuten.

Vandaag delen 5 recepten voor een Dinner for One. Een soort ode aan de singles onder ons.. Nee, alle gekheid op een stokje, het is soms heel lastig om eenpersoonsmaaltijden te bedenken en te maken. Ik weet dat als geen ander, ik ben namelijk een ervaren single geweest. Nu niet meer hoor, maar ik weet nog goed dat ik het lastig vond om elke keer weer een eenpersoonsmaaltijd te bedenken. En dat vind ik nu nog steeds. Mijn vriend is niet altijd thuis, en dan eet ik ook alleen. Daarom delen we nu dit fijne lijstje met 5 x een dinner for one. Zodat je altijd weet wat je kan maken. Voor als je single bent, maar ook als je gewoon een avondje home alone bent. Je ziet gelukkig steeds meer dat supermarkten rekening houden met 1-persoons huishoudens. Er worden meer kleine verpakkingen en kleine porties verkocht. Handig, want wat heb je nou aan een kilo bonen als je alleen bent? En we vinden het ook zonde om eten weg te gooien. Ik heb bij dit 5x dinner for one lijstje rekening gehouden met een aantal aspecten.

Gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon den

Anoniem_111863 maandag 21 maart 2011 om 14:23 Verse soepen! Bijvoorbeeld: broccoli of courgette Koken, pureren en eventueel naar smaak wat bouillon toevoegen. Wat zalmsnippers erin en klaar! Eet deze soepen met bijvoorbeeld wat komkommersalade of een andere rijk gevulde salade. Eventueel met gebakken biefstuk of tartaartje. Linzensoep: Linzen koken, wat boullionpoeder of blokje naar smaak toevoegen, verse munt en bladpeterselie als laatste toevoegen klaar! Kan je ook nog gegrilde kip in doen. Lekker met een salade met komkommer, paprika, verse munt en bladpeterselie. Klein beetje olie en azijn. Nog een lekkere salade: Spinazie, rauwe courgette (raspen of in kleine blokjes), peer en beetje parmezaanse kaas. Nog één: Verse bietjes koken, in plakjes snijden, wat zachte geitenkaas er boven verkruimelen en wat framboosjes en/of tuinkers. Klein scheutje olie, klaar! Je kan natuurlijk ook een 20+ kaas in blokjes doen. maandag 21 maart 2011 om 14:28 Wat ik ook enorm lekker vind: Aubergine in twee stukken snijden, uithollen.

De... Lees meer

gezonde en makkelijke recepten voor 1 persoon 10

♥ ongeveer 70 gram rijst ♥ 1 kipfilet ♥ een persoonsverpakking sperzieboontjes of 150 gram verse ♥ 1 bakje (265 milliliter) Remia pindasaus 1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak. 2. Als je voorverpakte sperzieboontjes hebt, verwarm je dit gemakkelijk op in de magnetron. Als je verse sperzieboontjes hebt, moet je eerst de puntjes aan beide kanten eraf snijden vervolgens de boontjes wassen en opzetten in een laagje koud water op hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur laag. Laat dit ongeveer acht minuten koken. 2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en verhit één eetlepel olie in een wokpan (of grote koekenpan als je geen wok hebt). 3. Zodra de olie heet is, bak je de stukjes kipfilet. 4. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 à 2 lepels koude pindasaus toe en laat je dit even meewarmen. Macaroni-schotel met kipfilet en prei Het is hartstikke lekker om een eenpersoonsgerecht te maken met macaroni. Dit is een gerecht met macaroni, kipifilet en prei. Als jij weer moet koken voor één persoon, dan kun je ervoor kiezen om deze heerlijke macaronischotel te maken.

Of denk eens aan een omelet met groenten. Meer inspiratie nodig? Kijk eens naar dit recept, of deze en deze. Eet niet alleen De laatste tip is misschien een beetje vreemd, maar hij is wel effectief: zorg ervoor dat je niet alleen eet! Ga bij ouders, broers/zussen, vrienden of buren eten. En nodig zelf ook eens iemand uit zodat je je kunt uitsloven in de keuken, maar niet alleen voor jezelf hoeft te koken. Eet je weleens alleen? Wat is jouw ultieme maaltje voor jezelf? Bron foto Brenda Hoff Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent. Misschien vind je dit ook leuk:

Sun, 12 Sep 2021 16:46:42 +0000